Reteta de baza a aluatului de pizza pentru acasa!
Reteta de baza a aluatului de pizza pentru acasa!
Timpul de preparare a aluatului este de aproximativ 10 minute si pregatirea in sine dureaza cam tot atat!
Timpul de asteptare pana cand aluatul poate fi folosit este intre 30 minute si 1 ora, timp in care puteti pregati ingredientele preferate de dumneavoastra pentru pizza!
Ingrediente pentru aluat:
drojdie uscata – 2 pliculete de 7g
faina alba – 480 g
ulei de masline – 3 linguri
zahar – 2 lingurite – optional
sare – 2 lingurite
Preparare:
1. Se toarnă 1/2 căni de apă caldă într-un castron mare; se presara cu drojdie și se lasă să stea până la spumare, aproximativ 5 minute.
2. Se amestecă zahărul, uleiul și sarea în amestecul de drojdie. Se adaugă făină și se amestecă până se formează un aluat lipicios. Transferați aluatul într-un castron uns cu ulei. Acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsați-l într-un loc cald, fără curenți, până când aluatul se va dubla în vrac, aproximativ intr-o oră. Întoarceți-l pe o suprafață presarata usor cu faina și frămantati ușor de 1 sau 2 ori înainte de utilizare.
3. Aluatul poate fi depozitat într-un castron cu ulei, acoperit cu plastic, în frigider până la 2 ore. Pentru a-l îngheța, înfășurați aluatul în plastic și înghețați într-o pungă de congelare închisă până la 3 luni. Dacă intenționați să-l utilizați într-o rețetă care necesită o jumătate din cantitate, împărțiți-o înainte de îngheț.
Va asteptam cu drag pe pizzaradu.ro!