Pizzaradu va ureaza: La Multi Ani, Constantin si Elena!

Pizzaradu va ureaza: La Multi Ani, Constantin si Elena!

Pentru crestini, aceasta sarbatoare este una dintre cele mai importante intrucat ea reprezinta primii pasi catre legalizarea crestinismului in vremuri de apriga asuprire a adeptilor ei din partea Imperiului Roman.

Imparatul Constantin (nascut la 272 DC si decedat la 337 DC), la indemnul mamei sale Elena, a adoptat o serie de masuri in favoarea religiei crestine.

In anul 313, in urma Edictului de Tolerare a crestinilor emis de Imparatul Galerius cu doi ani inainte, Imparatul Constantin (August al imperiului Roman de Vest) si Imparatul Licinius (August al Imperiului Roman de Est) au emis Edictul de la Milan, care a declarat pe tot teritoriul Imperiului Roman in continuare toleranta religioasa pentru crestini. Este cunoscut istoric ca primul “Imparat Crestin”. A stabilit capitala Imperiului de Vest la Bizant, pe care l-a modernizat si la redenumit Constantinopole dupa numele sau.

Constantin si Elena, mama sa, au fost inregistrati ca Sfinti in Calendarele Liturgice Bizantine.

Uram pe aceasta cale tuturor care isi sarbatoresc ziua numelui, Constantini si Elene, un calduros “La Multi Ani !” si petrecere frumoasa alaturi de cei dragi!

Va asteptam cu drag pe pizzaradu.ro!

Similar Posts