Pizza Turceasca : Lahmacum!
Pizza Turceasca : Lahmacum!
Plecam din frumoasa Canada, unde pizza se prepara în stil italian, si va propunem o mica incursiune culinara în Orient: pizza turceasca sau Lahmacum!
Acest fel de mâncare foarte popular în Turcia se prepara astfel:
Ingrediente necesare:
– Pentru blat
1 x 7g drojdie uscata
1 ou
80 ml(⅓ ceașcă) ulei de măsline
300 g (2 cesti) făină netedă,cernută
1 linguriță zahăr pudră
– Pentru tocatura picanta de miel
60 ml (¼ ceasca) ulei de masline
6 căței de usturoi tocati marunt
6 rosii uscate, tocate
2 linguri pasta de tomate
3 lingurițe sumac
1 linguriță paprika
1 linguriță fulgi uscați de ardei iute
400 g tocat miel
70 g (¼ ceasca) tahini
½ lamaie, sucuri
50 g (⅓ ceașcă) nuci de pin, prăjită
2 linguri patrunjel tocat mărunt
Modul de preparare:
Se dizolvă drojdia în 80 ml de apă caldă într-un castron. Lăsați sa actioneze timp de 10 minute sau până când se formeaza bule.
Puneti oul și uleiul de măsline într-un castron mic. Puneți făina, zahărul și un vârf de sare în castronul unui mixer electric prevăzut cu un cârlig de aluat. Faceți o scobitura în centru și adăugați amestecuri de ouă și drojdie. Frământați la viteză mică până când se formează un aluat, apoi frământați timp de 6 minute sau până când deveni neted și elastic. Acoperiți cu un prosop umed și lăsați-l în afară într-un loc cald, fără curenți timp de o oră sau până când aluatul se dublează în dimensiune.
Alungați aluatul pe o suprafață de lucru, împărțiți-l în 4 bile egale și rotiți-le vă pentru a forma ovale de 22 cm. Așezați pe 4 tăvi căptușite cu hârtie de copt, acoperiți cu prosoape umede și lăsați-le deoparte timp de 1 oră sau până când cresc ușor.
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Între timp, pentru a face toppingul, încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie pe foc mediu. Adaugati usturoi si gatiti, amestecand, timp de 2 minute. Adăugați roșiile și gătiți, apăsând pe roșii, timp de 15 minute sau până când lichidul este ușor redus. Adăugați pastă de tomate, sumac, boia de ardei si ardei iute și sezonați cu sare și piper. Se amestecă timp de 1 minut, apoi se scoate din căldură și se lasă să se răcească. Se combină cu mielul tocat și asezoneaza cu sare și piper.
Ungeti aluatul cu 1 lingură de ulei, apoi împrăștiați peste amestecul de tocatura de miel. Coaceți pizza timp de 20 de minute sau până când este aurie și crocanta.
Amestecati tahini și suc de lamaie într-un castron. Ungeti pizza cu amestecul de tahini, apoi imprastiati cu nuci de pin si patrunjel.