Fast Food

Fast food

Un restaurant fast-food, cunoscut și sub denumirea de restaurant rapid (QSR) din cadrul industriei, este un tip specific de restaurant care servește preparate din bucătăria fast-food și are un serviciu minim de mese. Mâncarea servită în restaurantele pentru fast-food este în mod obișnuit parte dintr-o “dietă de carne dulce”, oferită dintr-un meniu limitat, gătită în vrac în avans și păstrată la cald, finisată și ambalată la comandă și de obicei disponibilă pentru a fi luată la pachet dar putand fi disponibile și locuri de luat masa.

Primele restaurante fast-food au originea în Statele Unite: White Castle fondat în 1921.

Astăzi, lanțurile de fast-food înființate în America, cum ar fi McDonald’s (infiintat în 1940) și KFC (infiintat în 1952) sunt corporații multinaționale cu puncte de vânzare pe tot globul!

Variantele privind conceptul de fast-food restaurant includ restaurante rapide casual și rulote de catering. Restaurantele rapide casual au rate mai ridicate de ședere, oferind un hibrid între restaurantele fast food și un restaurant tradițional de servire a mesei. Rulotele de catering de multe ori parchează chiar lângă zonele de munca sau aglomerari de birouri, școli, facultati.

Similar Posts