Despre pizza la pizzaradu.ro (partea a-II-a)

Despre pizza la pizzaradu.ro (partea a-II-a)

Va invitam sa parcurgeti cu noi in continuare inca o farama din istoria fascinanta a pizzei!

Stim deja ca pizza moderna a fost desavarsita in orasul Napoli, la sfarsitul secolului al 18-lea. Acest fel de mancare a devenit foarte popular in acea perioada datorita faptului ca era ieftin, usor si rapid de preparat. Pe langa asta, era nu numai gustos dar si satios, iar marginile pizzei, mai groase decat mijlocul pizzei, nu serveau doar ca sa tina ingredientele dar si ca oamenii muncitori sa poata sa apuce pizza fara sa murdareasca partea pe care o mancau.

Aceste margini ale pizzei erau apoi aruncate. Sa luam in considerare ca pizza se vindea atunci la chioscuri, in aer liber.

Acum marginile unei pizze se pot umple cu crema de branza Philadelphia si astfel savoarea unei pizze este mai completa!

BLAT PHILADELPHIA

Astfel incet, incet, pizza a inceput sa se diversifice mai intai local, in Napoli, cu sortimenta ca: pizza Marinara, pizza Margherita, pizza Margherita Extra. S-a extins apoi in toata Italia si in cele din urma, in Statele Unite ale Americii, unde imigrantii italieni au adus cu ei acest fel de mancare.

In State a cunoscut faima de azi, cu “fani” la nivel global, modificandu-se si transformandu-se in fiecare tara in functie de gusturile specifice, dictate de istoria gastronomica a locului respectiv, cu o varietate uluitoare de combinatii de ingrediente, toping-uri si blat-uri, dar pastrandu-si in acelasi timp si varietatile simple cu care a cucerit initial lumea.

Va invitam sa le testati pe cele facute de noi si va asteptam cu drag pe http://pizzaradu.ro/!

Similar Posts