Cum sa fim fericiti de Ziua Internationala a Fericirii, si nu numai…

Cum sa fim fericiti este o intrebare pe care ne-o punem constant, vorbim deseori despre fericire, suntem preocupati, constient sau nu, sa atingem si sa mentinem acea stare pe care o asociem cu fericirea. Uneori, in ciuda tuturor incercarilor noastre, se pare ca ne scapa printre degete, ca mai apoi, brusc, “sa se intample”.

Nimeni nu detine secretul fericirii, cu toate astea, oricine poate avea acces la ea. Pentru ca oricand o poti gasi in lucruri mici, zilnice, aparent insignifiante, care iti sunt tot timpul la indemana si pe care le poti obtine atat de usor. Lucruri care iti aduc bucurie si care te aduc in prezent, care te fac atent, viu, cu simturile treze.

Sa luam, de exemplu, capacitatea extraordinara a aromelor de a ne schimba starea. Cand te opresti intr-o zi insorita sa mirosi o floare delicata sau cand adulmeci mirosul de cafea intr-o dimineata somnoroasa, aromele dulci ale placintelor si prajiturilor facute de sarbatori sau cele delicioase ale cinei cu care esti intampinat de familie cand vii obosit seara acasa.

Lumina, gustul, muzica, atingerile, conversatiile placute, timpul de calitate petrecut cu propria persoana sau in compania placuta a altora… atatea mici farame de bucurie si fericire, care ne inconjoara in fiecare moment si de care putem beneficia, acum, in momentul prezent.

Va dorim asadar nu doar o Zi a Fericirii fericita ci zile presarate cu numeroase mici si fantastice momente de fericire, bucurie si placere, zile in care sa savuram viata ca pe o pizza gustoasa!

Similar Posts