Cozonacul nelipsit de pe masa de Paste!

Cozonacul nelipsit de pe masa de Paste!

Cozonacul, nelipsit de pe masa de Paste, este in esenta o prajitura facuta din aluat dospit, care se framanta cu unt, zahar, oua, lapte, cacao, si la care se adauga dupa preferinte, stafide sau bucatele de rahat turcesc si se orneaza cu mac, susan sau nuca.

Acest deliciu se gateste traditional de Paste numai la romani si bulgari (care il numesc kozunak).

Originile acestei prajituri se gasesc in timpul Imperiului Roman cand acestia au preluat de la greci si egipteni obiceiul folosirii drojdiei si au inceput sa faca paine dospita. Ulterior au inceput sa adauge oua, unt si fructe uscate.

Retetele originale nu au variat foarte mult de-a lungul timpului si, in Evul mediu folosindu-se in continuare fructe uscate pentru ca aceasta”paine” tinea foarte mult.

Cu timpul retetele s-au “stabilizat” in functie de traditiile popoarelor europene, astfel iesind in evidenta cozonacii facuti de romani si de bulgari si Colomba Pasquale de la italieni (cam ca un panettone dar diferit de acesta prin faptul ca are glazura de migdale si o alta forma).

Desi cozonacii sunt atat de buni si atat de indragiti de romani, metoda de preparare necesita foarte mult timp si foarte multa pricepere si experienta. Pentru a va da o mana de ajutor Pizzaradu.ro va pune la dispozitie urmatoarele sortimente:

Cozonac cu nuca, rahat, stafide, cacao si alune la 25 lei/bucata de 1 kg si

Cozonac cu finetti si crema de vanilie la 30 lei/bucata de 1 kg.

Comanda se face numai telefonic la 0743111666 sau 0741072082

Ultimele comenzi le luam vineri pana in orele 18 pentru a le putea livra catre dumneavoastra pana sambata cel tarziu la orele 14.

Atentie! Comenzile se dau in regim: azi se comanda, a doua zi se livreaza!

Va asteptam cu drag pe pizzaradu.ro!

Similar Posts