Ce mai lunga pizza din lume si cea mai mare pizza din lume

Cea mai lunga pizza din lume a fost facuta in Napoli si are o lungime de 1,8 kilometri.

A fost frământată și coaptă în șase ore și unsprezece minute pe malul mării Neapole de 250 de pizzeri din întreaga lume, folosind 2.000 de kilograme de făină, 1.600 de kg de sos de roșii, 2.000 de kilograme de brânză de mozzarella, 200 de litri de ulei și 30 de kilograme din busuioc, folosind 5 cuptoare de lemn, fiecare la 400 de metri.

Aceasta pizza a fost inregistrata de Guinness World Records și a fost donată in cele din urma pentru caritate.

Pentru curiosi va invitam sa urmariti un scurt video al evenimentului :

 

Cinci bucătari calificați au creat cea mai mare pizza din lume, numind-o “Ottavia” în onoarea primului împărat roman Octavian Augustus.

Efortul  bucatarilor a creat o pizza de 40 de metri in diametru, care a continut pana la 9 tone de faina, 4,5 tone de pasta de tomate, 4 tone de branza “Mozzarella”, 675 kg de margarina, 250 kg de sare rosie, 100 kg de salată și 25 de oțeturi de oțet. Pizza a cantarit aproximativ 24 de tone. Coacerea acestui produs gigantic a durat aproximativ 48 de ore.

Această lucrare a dus la stabilirea unui nou record, care a permis depășirea pizzei gigante anterioare de 37 de metri în diametru, realizată în hipermarketul “Pick’n Pay” din 1990 din Africa de Sud.

Vezi aici si video-ul cu acest record:

 

Stiri preluate de pe youtube de pe canalele:
https://www.youtube.com/channel/UCamjBEpjVxG7j_UpVq8aODA
si
https://www.youtube.com/channel/UCSrZ3UV4jOidv8ppoVuvW9Q

 

Similar Posts