Azi, 4 Iunie, in SUA se serbeaza Ziua Nationala a Branzei (National Cheese Day)!

Azi, 4 Iunie, in SUA se serbeaza Ziua Nationala a Branzei (National Cheese Day)!

Ce idee extraordinara sa dedici o zi speciala pentru un aliment stravechi, a carui origine se crede a fi in jurul anului 8000 i.e.n si extrem important in alimentatia noastra actuala, consumat de sine statator sau ca ingredient in atatea retete de paste, sufleuri, prajituri si multe altele.

Exista o varietate ametitoare de branzeturi!

In primul rand, laptele din care este facuta branza poate proveni de la vaci, oi, capre sau bivolite. Apoi modul de maturare, temperatura, diferite condimente si ierburi folosite, toate influenteaza textura si gustul acesteia.

Ar trebui sa existe o Zi Nationala a Branzei in fiecare tara, pentru ca fiecare tara are propriile sortimente de branzeturi, multe dintre ele raspandite si savurate international, asa cum sunt cele specifice Italiei, Frantei sau Greciei!

Italia este printre cele mai prolifice producatoare de branza, cu peste 450 de sortimente. Si pentru ca suntem in zona Italiei, reamintim ca nu exista pizza fara mozzarella si ca au inclusiv un fel de pizza numai cu branzeturi: Pizza Quattro Formaggi.

Noi va asteptam saptamana aceasta la pizzaradu.ro sa savurati cateva din variantele de meniu in care folosim branzeturi, in primul rand celebra Pizza Quattro Formaggi cu cele 4 sortimente de branza: mozzarella, parmezan, cascaval si gorgonzola si desigur, blatul Philadelphia ce contine crema de branza, ales pentru oricare tip de pizza doriti.

Incercati sa va desfatati simturile ori de cate ori aveti ocazia, in tara sau in calatoriile dumneavoastra, cu cate un sortiment nou de branza, pentru a va imbogati experienta gastronomica!

Similar Posts