1 Decembrie Ziua Naționala a Romaniei!

1 Decembrie Ziua Naționala a Romaniei!

Ziua Marii Uniri (Ziua Marii Uniri, numită și Ziua Unirii sau Ziua Națională a Romaniei), care are loc la 1 decembrie, este sărbătoarea națională a României. Aceasta marchează unirea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei cu Regatul României în 1918.De la Samoilă Mârza

Această sărbătoare a fost stabilită după Revoluția din 1989 și comemorează adunarea delegaților etnicii români din Alba Iulia, care a declarat Uniunea Transilvaniei cu România.

Înainte de 1948, sărbătoarea națională a României urma să aibă loc în 10 mai, ceea ce avea un dublu înțeles: a fost ziua în care Carol I a pus piciorul pe pământ românesc (în 1866) și a fost ziua în care principele a ratificat Declarația de Independență (din Imperiul Otoman) în 1877.

În România comunistă, data sărbătorii naționale a fost stabilită la 23 august pentru a marca răsturnarea din 1944 a guvernului pro-fascist al mareșalului Ion Antonescu.

Uram Romaniei și romanilor de pretutindeni La MULTI ANI! cu ocazia acestei Sărbători Naționale!

 

Va așteptam cu drag pe pizzaradu.ro sa sarbatoriti cu OFERTE de pizza, detalii pe site sau pe pagina de Facebook Pizza Radu și Fastfood

 

*informatii preluate de pe Wikipedia .

Similar Posts